Gör din uteplats redo för våren och sommaren

Oavsett om du har en stor trädgård eller en mindre balkong så är en egen uteplats någonting som är helt fantastiskt och någonting som man bör vara väldigt glad över. Samtidigt finns det ofta en hel del olika saker som man kan göra med en uteplats för att få till en ny och härlig känsla. 

 

Oavsett om du vill genomföra ett större projekt som kräver att man letar efter alternativ för att hyra minigrävare och göra någonting stort eller om man bara vill få till en lite mysigare känsla finns det gott om olika alternativ och sätt att tänka kring detta. I den här texten delar vi med oss av några av våra bästa tips kring hur man kan få en uteplats att bli ännu mer tilltalande och saker som är bra att tänka på i samband med detta.  

Belysning är jätteviktigt 

Om du inte redan har olika belysningslösningar på din uteplats är detta någonting som det är klokt att titta närmare på så fort som möjligt. Belysning är någonting som gör att det blir trevligt att vistas på uteplatsen även när mörkret börjar skymma och gör att man kan njuta av att sitta ute i den friska luften tills långt in på småtimmarna. 

 

Här finns det gott om olika alternativ men ett självklart val är att köpa en ljusslinga. Ljusslingor är ofta rätt billiga och för bara någon hundralapp kan man få till en riktigt mysig stämmning. Se till att du köper en ljusslinga som är enkel att sätta upp på din uteplats, men som även har ett trevligt ljus. 

Vad finns det för alternativ när temperaturen sjunker?

Även om det är väldigt härligt att sitta utomhus tills solen går ner kan det lätt bli aningen kyligt sent på kvällen, även om solen har legat på under dagen. Därför kan det vara klokt att införskaffa filtar som man har i en regnsäker korg. Om man vill dra det hela ett steg längre kan man också köpa en värmelampa. 

 

Testa på att odla någonting 

Att odla är fantastiskt roligt och är ett trevligt projekt att hålla koll på i vardagen. För den som har en trädgård eller större uteplats kan ett område för odling lätt sättas ihop och det finns gott om alternativ krin vad man kan odla. Om du är en novis inom ämnet kan det vara utmärkt att starta med en mindre odlingspall och odla saker som är lätta att lyckas med, såsom exempelvis potatis

 

Men om du har en mindre balkong med lite mindre yta finns det fortfarande gott om olika alternativ på saker som man kan odla. Tomater är ett vanligt val men detta är svårt att lyckas med. Därför kan det vara trevligt att titta på exempelvis smultron eller jordgubbar, då dessa är lätta att lyckas med och som dessutom smakar väldigt gott. Även om det kanske är svårt att bjuda gäster på en middag med detta är det hur som helst väldigt roligt att ha bär som man har odlat själv.