Piffa upp balkongen med dessa suveräna tips

Om du har turen att ha en balkong i din lägenhet ska du utnyttja den till fullo. Balkongmiddagar, sena sommarkvällar och vardagshäng med polarna – en balkong är något de flesta drömmer om. Men om utrymmet är sjaskigt är det ingen som vill hänga där. Lyckligtvis kan du med rätt knep snygga till din balkong på nolltid!

 

En ombonad och vackert inredd balkong kan vara fokus för vårens och sommarens oförglömliga minnen. Här får du därför några fiffiga tips som hjälper dig att piffa upp balkongen och göra den till den plats där du kommer att vilja hänga veckans alla dagar.

Rama in utrymmet med vackert specialglas

Genom att glasa in balkongen förvandlas den inte bara till en plats där du kan hänga året runt, utan ger den också ett mycket elegant utseende. Inglasning ger ett extra lager av isolering och gör att du inte behöver underhålla din balkong lika ofta. Dessutom kan du njuta av ditt utrymme oavsett väder – det är lika trevligt att mysa på balkongen en solig vårdag som en ruskig höstdag. 

 

Säkerställ en smidig monteringsprocess genom att välja en montör som tillhandahåller inglasning av högsta kvalitet i Uppsala. Då kan du luta dig tillbaka och känna dig trygg med att inglasningen kommer att hålla kvaliteten i många år framöver.

Sätt färg på ditt space med behagliga växter

En balkong är ingenting utan växter som pryder spacet. Utan växter känns det genast ganska opersonligt och du går samtidigt miste om alla de fördelar som växter ger. Därför föreslår vi att du smyckar din balkong med växter av alla slag – från säsongsväxter i stora kryddor till grönsaker och kryddor.

 

Det bästa med växter är att det är praktiskt taget omöjligt att misslyckas med att inreda med dem. Oavsett vilken växt det rör sig om passar de in i olika utrymmen på de mest kreativa och vackraste sätten. Och vem vill inte ha en lekfull men stilsäker balkong?

Skapa en ombonad atmosfär med smakfulla textilier

Ett annat inredningselement som garanterat kommer att piffa upp din balkong är textilier! Oavsett om du köper några mysiga filtar i diverse färger eller bekväma kuddar till soffgruppen kommer smakfulla textilier definitivt att ge din balkong en hemtrevlig look. 

 

Textilier är trots allt något som gör din balkong till en del av din unika personlighet, så du kan med fördel leka med ditt val av färger och mönster! Naturligtvis har textilier också den fördelen att de håller värmen inne i balkongen, men det behöver du såklart inte tänka på om den är inglasad!

Torka och tvätta ytor regelbundet

Slutligen kan regelbunden rengöring göra underverk för din balkong. Det är lätt att förbise det när du är upptagen med att dona inne i själva lägenhet, men vill du att din balkong ska bli favoritplatsen för alla sammankomster och myskvällar måste den kännas fräsch. Således är det en god idé att ha för vana att torka av bord och stolar då och då, rengöra golvplattor och tvätta textilier vid behov. Underhåll är a och o för en ombonad balkong!